November
   October

05.09.2009

Hautalan viime hetken maali toi täydet pisteet

FC Santa Claus ja Oulun Palloseura järjestivät todellisen ilotulituksen Rovaniemellä ja mättivät maaleja toistensa verkkoihin vuoron perään. Pukit tasoittivat ottelun numeroihin 3 - 3 vain kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta OPS ei tästä lannistunut. Alkukauden maalipyssy Mika Hautala katkaisi 13 ottelun mittaisen kuivan putkensa makeaan paikkaan, kun pelikello tikitti jo lisäaikaa. Vaihdosta vain muutama minuutti aikaisemmin kentälle tullut "Haukka" niittasi Alex Arinzen syötön maaliin ja hikisten pelikamppeiden lisäksi oululaisten linja-autoon pakattiin kolme sarjapinnaa.

- Me taisteltiin loppuun asti, mutta samalla tämä oli opetus meille, että joukkue, joka taistelee sarjanoususta ei saa menettää johtoaan pelin lopussa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

Pukit aloittivat maali-ilottelun jo neljän peliminuutin jälkeen, kun Tomi Kosken komea kaukolaukaus upposi maalipuiden väliin. Heti alusta lähtien oli selvää, että lauantai-iltana haetaan maaleja näyttävillä kuvioilla eikä ottelussa paljoa peruuteltu. OPS:n tuore jatkosopimuspelaaja Paulo Perreira laukoi pelin tasoihin 17 minuutin kohdalla Anzori Kaladzen esityöstä. Santa Claus iski kuitin ilkeästi heti OPS:n tasoituksen jälkeen. OPS-puolustuksen vartiointivirhe avasi tilan Antti Kutilalle, joka vei rovaniemeläiset uudestaan johtoon. Vierailijat tulivat toistamiseen tasoihin vähintään yhtä ilkeään saumaan, kun Teemu Pähtilä viimeisteli onnekkaasti vain minuutti ennen taukovihellystä. Marko Kivilä puski Luis Vanderlein lähettämän kulmapotkun Pähtilän kautta verkkoon ja tauolle lähdettiin tasatilanteesta 2 - 2.

- Me pelasimme erittäin huonon ensimmäisen jakson. Oli monta pelaajaa, jotka eivät olleet omalla tasollaan. En tiedä johtuiko siitä, että kenttä oli liukas, mutta meillä oli paljon ongelmia ja hävisimme paljon kakkospalloja. Santa Claus tuli todella kovaa alussa, Luiz Antonio kertasi.

Toisella jaksolla OPS pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun rovaniemeläismaalivahti sähläsi pallon omaan maaliinsa kulmapotkutilanteessa 70. minuutin kohdalla. Santeri Viitasaari toi pukit vielä kerran rinnalle, mutta Mika Hautala päätti lisäajalla, ettei pistettäkään jätetä napapiirille. Maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta.

Voittonsa ansiosta OPS siirtyi ainakin hetkeksi sarjajohtajan paikalle, mutta kakkoseksi valahtaneella FC OPA:lla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. OPS pelaa seuraavan kerran vasta kahden viikon kuluttua Vaasassa aina vaarallisen VIFK:n vieraana.