November
   October

17.05.2009

Maalijuhlat Seinäjoella, SJK - OPS 0 - 5 (0 - 5)

Teimuraz Varduashvili (kuvassa) aloitti Palloseuran maalikarkelot Seinäjoella paukauttamalla kaksi häkkiä heti ottelun alkuun. OPS teki kaikki viisi maaliaan ensimmäisellä jaksolla ja peli oli sitä myöten selvä. Yli 500-päinen kotiyleisö sai todistaa 18 minuutin temmellyksen jälkeen Varduashvilin illan ensimmäistä. "Temu" sai pystysyötön ja viimeisteli tilanteen hallitusti nostamalla pallon yli maalivahti Aki Lyyskin. Vain neljä minuuttia myöhemmin sama mies ampui pallon maaliin.

Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Mika Hautala teki kauden viidennen osumansa Goianon keskityksestä. OPS iski vielä kahdesti ennen taukovihellystä. Ilari Nikula päätti Anzor Kaladzen syötön maaliverkkoon ja Torniosta Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt Nikula tuuletti kesän avausmaaliaan uuden seuran paidassa. Myös Luis Vanderlei osui Seinäjoella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. "Decon" unelmavapari upposi SJK:n maalin ylänurkkaan viisi minuuttia ennen taukoa.

- Ei voi sanoa, että ennen peliä olisin uskonut näin moneen maaliin, vaikka tiesin poikien keskittyneen otteluun hyvin. Ensimmäinen jakso oli erinomaista peliä meiltä, liigatason jalkapalloa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ylisti.

Ottelun toinen puoliaika oli maaliton ja OPS puolusti johtoaan tiukasti. SJK:lla oli pari vaarallista tilannetta toisella jaksolla, mutta isäntien Mikael Muurimäki otti parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä illan toisen varoituksensa ja OPS sai varmistella voittonsa miesylivoimalla.

- Me puolustettiin taas nolla omassa päässä. Seinäjoki painosti toisella jaksolla ja heillä oli pari vaarallista paikkaa, mutta me pelattiin hyvin myös toisella puoliajalla, Antonio kertasi.

OPS ja FC OPA jakavat lohkon kärkipaikan - oululaisseurat ovat sarjan ainoat puhtaan pelin joukkueet tähän asti. Molempien maaliero on 12 - 2. OPS pelaa seuraavan kerran helatorstaina kotistadionillaan, kun Alexei Eremenko johdattaa Pietarsaaren JBK:n Castreniin. Ottelu alkaa kello 18:30.