November
   October

07.09.2017

OPS voittoon AC Oulusta - OPS vei Oulun Herruuden keskinäisissä otteluissa!

OPS kaatoi AC Oulun selvästi viimeisessä Oulun derbyssä! Paikallisvastustaja kaatui numeroin 3-1!

Ottelun maalintekijät:

1-0 41' Callistus Chukwu

2-0 47' Michael Nzekwe

2-1 76' Tuomas Mustonen

3-1 90+' Konstantin Belov

Oulun Palloseura voitti eilen paikallisvastustajansa selvin numeroin 3-1 (1-0). Tämä voitto tarkoitti sitä, että OPS nappasi Oulun herruuden nimiinsä. Kolmesta keskinäisestä ottelusta OPS voitto kaksi – ensimmäisen kohtaamisen Konstantin Belovin maalilla 1-0, ja nyt kolmannen kohtaamisen 3-1. Tälläkin kertaa ”Konsta” oli maalintekijänä yhdessä Callistus Chukwun ja Michael Nzekwen kanssa.

Aiemmissa paikalliskohtaamisissa OPS on kärsinyt tehottomuudesta – nyt maalihanat olivat auki. Ensin Callistus Chukwu nousi korkeimmalle Matias Juntunsen millintarkassa keskityksessä vasemmasta laidasta. Tyylikäs pusku vei isännät 1–0 -johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla.

OPS tuli toiselle puoliajalle hyvällä jalalla – varsinkin Michael Nzekwe. Juntunen syötti Nzekwen pystyyn pitkin vasenta laitaa, ja Nzekwe haastoi tyylikkäästi kaksi puolustajaa ja laittoi pallon varmasti ohi ACO-vahti Johannes Wentinin.

AC Oulu sai pientä lisäpotkua Tuomas Mustosen osumasta ottelun 76.minuutilla. Mustosen tarkka sijoitus ei jättänyt OPS-vahti Juhani Pennaselle mahdollisuuksia. Michael Nzekwen toinen varoitus ja ulosajo lisäsivät OPS:n hankaluuksia ottelun lopulla.

OPS-puolustus pystyi kuitenkin pitämään AC Oulun lähentelyt tyylikkäästi loitolla, vaikka puolustuksessa vain Pennanen pelasi omalla paikallaan. Martin Pavezin loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja Austin Jibrinin pelikielto muutti OPS-puolustusta merkittävästi. Toppariparina pelasi Jere Moilanen ja Alex Arinze, vasemmalla keskikenttäpelaaja Joni Lämsä ja oikealla vasta 15-vuotias Joona Juntunen.

Kun AC Oulu ei onnistunut tekemään lisäosumia, Nzekwen maali jäi voittomaaliksi. Konstantin Belov paukutti viimeisen naulan ACO:n arkkuun ottelun yliajalla. Illan komein maali lähti kaukaa yli 20 metristä. Ottelu päättyi maalin tuuletuksiin ja OPS:n voittoon.

OPS-kapteeni Matias Juntunen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen: ”Alku oli meiltä vaikea. Maran (Pavez) loukkaantuminen parissa kympissä, ja jouduttiin puolustamaan pelkästään laitapakeilla. Jätkät kyllä puolustikin tosi komeasti, niin kuin koko muukin joukkue! Avausmaalin tärkeys taas nähtiin, ja onnistuttiin vielä just ennen puoliaikaa. Toisella jaksolla ACO pyrki pitämään palloa ja me taas tehtiin maalit, niin ei voi olla kuin tyytyväinen! Näytettiin sitten kuka on isoveli tässä kaupungissa!”

OPS siirtyi voitolla sarjataulukossa AC Oulun kantaan ohi EIF:n. Oululaisten joukkueiden ero sarjataulukossa on enää viisi pistettä. OPS kohtaa ensi viikon lauantaina juuri taakse jääneen EIF:n Tammisaaressa.