15.07.2017

OPS kaatui viimeisen vitosen aikana Ekenäs IF:lle

OPS - EIF

Lopputulos 0-2 (0-0)

Oulun Palloseura ja Ekenäs IF väänsivät tasaisen kamppailu, jonka EIF lopulta voitti viimeisen viiden minuutin aikana. Augustine Jibrin joutui kaatamaan EIF:n Ville Sevonin rangaistusalueella ottelun 83.minuutilla. Felix De Bona laittoi pilkun varmasti maalin vasempaan alanurkkaan. Paul Akouokou viimeisteli loppulukemat 0-2:een kun ottelu oli vanhentunut jo lisäajalle. Hankaluuksia OPS:n peliin tuotti myös Martin Pavezin ulosajo pelin 52.minuutilla.

Ensimmäisellä puoliajalla kummatkin joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä, eikä huippupaikkoja juuri ollut lukuun ottamatta ensimmäisen minuutin EIF:n paikkaa. OPS-vahti Juhani Pennanen kuitenkin torjui Akouokoun vedon alakulmasta. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi harmillisesti OPS:n kannalta, kun Martin Pavez joutui rikkomaan vastustajaa varoituksen arvoisesti kahdesti peräkkäin ja joutui ulosajetuksi. OPS joutui siis pelaamaan lähes neljäkymmentä minuuttia vajaalla. Ulosajon myötä kentällä oli enemmän tilaa, ja EIF pääsi vyöryttämään useita hyökkäyksiä kohti Pennasen vartioimaa maalia. Myös Palloseuralla oli omat paikkansa, joista parhaassa Oskari Rounaja ja Joni Lämsä pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen, joka kuitenkin tyrehtyi heikkoon viimeiseen syöttöön. Ottelun 83.minuutilla Akouokou haastoi hyvin Augustine Jibrinin rangaistusalueella. Jibrin joutui rikkomaan vahvasti esiintynyttä Akouokouta rangaistuspotkun arvoisesti. Felix De Bona ampui rankkarin varmasti ohi Pennasen. Akouokou itse viimeisteli lisäajalla loppulukemat Boubacar Kindan tarjoilusta takatolpalle.

Häviö kasvatti OPS;n matkaa Ykkösen kärkeen jo 13.pisteeseen kun KPV voitti oman ottelunsa piikkipaikalla. Pavezin ulosajo vaikuttaa harmillisesti myös OPS:n seuraavaan otteluun, joka on jo tulevana keskiviikkona, kun Oulussa pelataan kauden toinen paikallisottelu AC Oulua vastaan.