November
   October

17.06.2017

OPS:n Ykkösen ensimmäinen kolmannes päättyi tappioon

Toinenkin perättäinen kärkikamppailu vastustajalle – OPS hävisi maalirikkaassa ottelussa KPV:lle tuloksin 4-2 (4-2).

Ottelun kaikki maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla

Kauden surkein ottelun aloitus ratkaisi ottelun. KPV siirtyi 3-0 johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Sasa Savic maalasi ensimmäisen ja Milos Josimov onnistui kaksi kertaa kolmen minuutin sisään. OPS-valmennuksen oli herätettävä suojattinsa jollakin tavalla, joten OPS-vahti Juhani Pennanen otettiin vaihtoon tässä tilanteessa. Syykö tässä, mutta OPS sisuuntui, ja Thiago Trindade kavensi tilannetta kahdella osumallaan. Ensimmäinen syntyi ottelun 29 minuutilla rangaistuspotkusta ja toinen 38 minuutilla sivurajaheiton jälkitilanteesta. Tässä vaiheessa tilanne vaikutti vielä lupaavalta. Washilly Tshibasu kuitenkin katkaisi OPS:n kirin juuri ennen puoliaikaa upealla volleypotkulla. Kun toisella puoliajalla ei nähty enää maaleja, KPV vei tärkeän ottelun nimiinsä lukemin 4-2.

”Harmittaa niin vietävästi! Surkean alun vuoksi koko peli meni persiilleen. Tiesimme KPV:n vahvuudet, mutta emme pystyneet puolustamaan niitä. Vastustajan merkkaaminen unohtui jokaisessa maalissa kohtalokkaasti”, OPS-manageri Miika Juntunen kertoi toimitukselle ottelun tauottua.

Poikkeus vahvistaa säännön

OPS:n Ykkösen kauden ensimmäisen kolmanneksen ongelmaksi vakiintui epätasaisuus peliesityksissä. Joukkue ei pystynyt voittamaan yhdeksästä ottelusta kertaakaan kahta ottelua peräkkäin. Usein vielä voitetun ottelun jälkeen, OPS menetti seuraavassa ottelussa kaikki jaossa olevat pisteet. Toisaalta OPS ei myöskään ollut hävinnyt kahta matsia peräkkäin ennen tätä ottelua.

OPS:n kauden alkua on siis varjostanut peliesitysten ailahtelu. Parhaimmillaan OPS on suorastaan hallinnut ottelutapahtumia kärkijoukkueitakin vastaan, mutta täydellistä 90 minuuttista ei vielä olla nähty. Tähän voi hakea monia syitä, kuten huonot kenttäolosuhteet, vasta kauden kynnyksellä muodostunut joukkue, mitä ikinä, mutta selittelyille ei ole enää sijaa. Nyt se on sarjassa viidentenä ja matkaa kärkeen on 8 pistettä. Ei mahdoton välimatka, mutta pelin on parannuttava ja otteista on tultava tasaisempia, jos OPS mielii taistella noususta Veikkausliigaan.

”Nyt on aika tehdä tilannekatsaus ja tutkia rauhassa joukkueen kanssa pelin ongelmakohtia. Tämä tapahtuu jo ennen juhannuksen vapaita, jotta joukkue saa lomalla palautua ja pohtia mennyttä kauden alkua”, OPS-manageri Miika Juntunen kuittaa.