November
   October

13.06.2017

Kärkikamppailu kääntyi FC Hongan voittoon

FC Honka vei kärkiottelun nimiinsä Oulussa lopulta selvästi 0-3. Ensimmäinen jakso oli hyvää jalkapalloa kummaltakin joukkueelta, mutta puoliajan loppu koitui OPS:n kohtaloksi: Ensin Hongalle tuomittiin vapaapotku, josta Kaufmann paukutti näyttävästi tilanteeksi 0-1. Sen jälkeen tuomarilta jäi viheltämättä selkeä käsivirhe Hongan rangaistusalueella. 36 minuutin kohdalla Seidou Guero joutui kaatamaan Hongan hyökkääjän läpiajossa, josta seurauksena Guerolle ulosajo. Tämän lisäksi Hussaini Adaji loukkaantui pahasti ensimmäisen puoliajan lopulla ja joutui jättämään ottelun kesken. OPS menetti kaksi pelaajaa puolustuslinjasta, ja menetti sitä myöten ottelun hallinnan.

OPS aloitti ensimmäisen puoliajan lupaavasti, ja se pystyi rikkomaan FC Hongan pelinavauksen lähes täysin. OPS:lla oli paremmat maalipaikat ottelun alussa, mutta viimeistely ontui. Ottelun avausmaali syntyi käytännössä Hongan ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta, kun Kasperi Liikonen pääsi haastamaan OPS:n puolustuksen 21 minuutin kohdalla. Seidou Guero sotki jalkansa Liikosen kanssa, josta tuomittiin vapaapotku. Lucas Kaufmann ampui näyttävän vapaapotkun maaliin. Sen jälkeen OPS:lla oli oma paikkansa tasoitukseen, mutta erotuomari ei tuominnut Honka-puolustuksen selvää käsivirhettä pilkuksi. Ottelun asetelmat kääntyivät täysin Seidou Gueron ulosajon myötä, kun Guero joutui rikkomaan jälleen vikkeläkinttuista Liikosta alimpana pelaajana. OPS joutui siis pelaamaan alivoimalla lähes 50 minuuttia.

Toiselle puoliajalle asetelmat olivat selvät. FC Honka piti palloa, ja OPS kyttäsi vastahyökkäyksiä. Pelin tempo laski kuitenkin radikaalisti, ja viimeinen niitti OPS:n arkkuun nähtiin jo 50 minuutin kohdalla, kun Liikonen sai ensin vasemman jalkansa vapaaksi maalivahdinalueen reunalla, ja pommitti varmasti tilanteeksi 0-2. Vain viisi minuuttia edellisestä Liikonen viimeisteli loppulukemat 0-3:en, tällä kertaa oikealla jalallaan. OPS ei saanut missään vaiheessa kunnon takaa-ajoa käyntiin, ja toinen puoliaika jäi pelillisesti melko vaisuksi.

OPS-manageri Miika Juntunen näki, että joukkue oli onneton tänään: ”Meillä oli hyvä vaihde päällä ennen Hongan maalia, ja hetken sen jälkeenkin. Gueron ulosajo ja Adajin loukkaantuminen oli kuitenkin liikaa meidän joukkueella. Vielä kun meiltä riistettiin selvä rankkari ja mahdollisuus tasoitukseen, joukkueen niskat notkahtivat liian aikaisin. Harmittaa, että Honka sai täältä näin helpot pisteet.”

Ykkösen ensimmäinen kolmannes pelataan loppuun nyt lauantaina, ja OPS matkaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan. OPS:n kova kesäkuu siis jatkuu toisella kärkikamppailulla, ja pistejahti jatkuu kovassa sarjassa siis jo hyvin pian.