November
   October

25.05.2017

OPS kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Tammisaaressa

Oulun Palloseuran viiden päivän vieraspelimatka ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Reissun ensimmäinen vastustaja, Ekenes IF tylytti vierailijoita ja pisteet jäivät Tammisaareen luvuin 4-0. Seuraavaksi OPS:n bussi lipuu kohti Valkeakoskea, jossa OPS kohtaa FC Hakan lauantaina.

OPS koki Tammisaaressa kauden ensimmäisen tappionsa EIF:n vieraissa. Samalla se oli EIF:n kauden ensimmäinen voitto. Pisteet jäivät EIF:lle vielä selvin luvuin 4-0 (3-0). Ensimmäinen maali nähtiin vajaan viiden peliminuutin kohdalla, kun OPS:n puolustus pelattiin tilanteessa ulos ja Felix De Bona pääsi nokikkain Juhani Pennasen kanssa. Lopulta De Bona viimeistely kimposi OPS-puolustuksen kautta maaliin. Toinen maali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun OPS ei saanut purettua palloa kunnolla, ja Ville Sevon unohtui toisella laidalla vapaaksi, joka ei erehtynyt. Ottelu oli käytännössä jo selvä ensimmäisellä puoliajalla, kun EIF teki jo kolmannen maalinsa ensimmäisen puoliajan lisäajalla kulmapotkusta.

OPS:n paras paikka oli jälleen Konstantin Belovilla, joka ei tällä kertaa pystynyt viimeistelemään kauden kolmattaan. EIF:n neljäs maali syntyi aivan ottelun lopulla vastahyökkäyksestä, kun OPS oli nostanut lähes kaikki pelaajansa erikoistilanteessa hyökkäykseen. Simon Sid pelattiin yksin läpi ja hän laittoi pelivälineen varmasti maaliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen OPS joutui tekemään jo ensimmäisen vaihtonsa, kun Michael Nzekwe joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan kontaktitilanteessa Riku Heinosen kanssa. OPS:n kokoonpano sai myös täydennystä loukkaantumisosastolta, kun vajaan kuukauden sivussa ollut nigerialainen Hussaini Adaji palasi joukkueen mukaan tositoimiin. Mies pääsi kentälle puoliajalta vasemman puolustajan paikalle.

”Koko joukkue alisuoriutui pahasti, Pennasta lukuun ottamatta. Kentällä ei näkynyt samaa asennetta kuin paikallispelissä. Peliesitys oli veltto, haluton eikä pelisysteemi tai taktiikka toiminut ollenkaan”, Porista tavoitettu manageri Miika Juntunen kertaa syitä tappiolle.

”Meidän tulee nollata tämä. Onneksi olemme yhdessä useamman päivän peräkkäin ennen ottelua FC Hakaa vastaan. Joukkue on väsynyt, joten pidämme tänään vapaapäivän. Huomenna harjoittelemme yhdessä ja mietimme taktiikat läpi seuraavaan otteluun. Lauantaina matkaamme Valkeakoskelle, jossa kohtaamme siis FC Hakan.”

OPS:lla on muutama päivä aikaa käsitellä kauden ensimmäinen tappio, ja nollata tilanne, sillä OPS jatkaa vieraspelireissuaan vielä viikonloppuun, kun se kohtaa FC Hakan Valkeakoskella lauantaina. Ottelu potkaistaan käyntiin 27.5 klo 17:00 Tehtaan kentällä.