November
   October

07.05.2017

OPS:n kausi käyntiin vierasvoitolla GrIFK:sta

Oulun Palloseura pelasi ensimmäisen Ykkösen ottelunsa eilen 6.5. Kauniaisissa Grankulla IFK:a vastaan. Lopputulos 0-2 (0-0) ja vierasvoitto viimekauden parhaasta kotijoukkueesta on loistava tulos kaudenavauksesta. OPS:n maaleista vastasivat Boliguibya Ouattara (62’) ja Konstantin Belov (75’).

OPS avasi kautensa tärkeällä vierasvoitolla GrIFK:sta. Voitto on tärkeä monestakin syystä. Voitot kauden alussa ovat aina tärkeitä, koska se joukkue, joka saa pelin rullaamaan ja löytää rentouden otteisiin mahdollisimman pian, pärjää alkukaudesta yleensä parhaiten. Henkisellä puolella tämä voitto on joukkueelle erittäin merkittävä sen vuoksi, että tämän kauden joukkue on muotoutunut vasta aivan kauden kynnyksellä, ja epävarmuus joukkueen iskukyvystä on kalvanut monien mieliä. Nollapeli ja kaksi tehtyä maalia kaudenavauksessa kertovat, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Ensimmäinen puoliaika oli OPS:lta hieman hakemista. Varsinkin ottelun ensimmäinen varttitunti mentiin päästä päähän ilman varsinaista kontrollia pelistä. Puolen tunnin pelin jälkeen OPS pääsi peliin paremmin mukaan ja sai nostettua hyökkäyksiä kohti GrIFK:n maalia. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, joista pakko nostaa esiin GrIFK:n vaarallisin. GrIFK:n Petter Meyer pääsi ampumaan vapaasti noin seitsemästä metristä, mutta Juhani Pennanen otti ottelun ”gamesaverin”. Muutoinkin Pennanen esitti varmoja otteitaan läpi ottelun pitäen lopulta nollapelin kauden ensimmäisessä mahdollisuudessaan.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu varttitunti, alkoi tapahtua. Michael Nzekwe haastoi hyvin vasemmalta laidaltaan, jonka seurauksena GrIFK:n puolustaja joutui rikkomaan. Matias Juntunen asettui pallon taakse, ja hän jalastaan lähtenyt millintarkka keskitys tavoitti Boliguibya Outtaran pään ja peli oli 0-1. Tästä reilut kymmenen minuuttia Juntusen lapikkaasta lähti seuraava määrämittainen, tällä kertaa vastaanottajana toimi Konstantin Belov, joka otti pallon taidokkaasti haltuun ja ohitti sillä GrIFK-vahdin Toni Vuorisen. Loppulukemat 0-2 miellytti myös OPS-valmennusta.

”Lähdimme hakemaan nollapeliä ja yhtä osumaa toisessa päässä, joten tulos jopa ylitti tavoitteet”, päävalmentaja Miika Juntunen kertaa ottelua. ”Erittäin tärkeä voitto joukkueelle, joka on ollut kasassa vasta reilun viikon. Hyvältä tuntuu myös voitto joukkueesta, joka viime vuonna oli paras kotijoukkue Ykkösessä. Nollapeli ja kaksi komeaa maalia – ei olisi voinut paremmin alkaa!”

Oulun Palloseuran seuraava ottelu on kauden kotiavaus Raatin stadionilla lauantaina 13.5 kello 17:00, jolloin vastaan asettuu IF Gnistan Helsingistä. Tervetuloa!