November
   October

25.03.2017

OPS selvästi parempi harjoitusottelussa TP-47 vastaan

Maaliskuu on ollut Oulun Palloseuralle voitokas. Jo kolmen ottelun voittoputki todistaa tätä väitettä. Toki vastustajien taso selittää hieman maaliskuun hyviä tuloksia, mutta peliä seuranneet ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että OPS:n peli on parantunut selkeästi harjoituskauden alusta. Joukkue alkaa olla yhtenäinen ja kovassa juoksukunnossa. Talven kova harjoittelu on siis tuottanut tulosta.

Tänään pelattu harjoitusottelukin Tornion Pallo -47:a vastaan kertoo OPS:n kehityksestä. Tuttu vastustaja TP-47 on ollut kovassa iskussa talven harjoitusotteluissa. Siitä kertoo tulokset esimerkiksi ruotsalaisia Piteå IF ja Boden BK vastaan, mitkä TP-47 voitti selvin lukemin. Ennen ottelua TP-47:n valmentaja, Oleg Eprintsev, kehuikin joukkueen suorituksia ja lupasi lähteä Oulusta voittajana. Toisin kuitenkin kävi. Oulun Palloseura oli selvästi vahvempi ja voitti ottelun 4-2 (3-0).

OPS:n maalitehtailun aloitti Konstantin Belov ensimmäisellä puoliajalla, kun hyökkääjä laittoi rangaistuspotkun varmasti maaliin. Tilanne sai alkunsa tänäänkin terävästi esiintyneen, Callistus Chukwun, läpiajosta, jonka TP-puolustus joutui katkaisemaan väärin ottein. Toinen osuma syntyi hienon kuvion seurauksena, kun Matias Juntunen ja Oskari Rounaja pelasivat Juntusen nokikkain TP-vahdin kanssa. Kylmähermoinen nosto maalivahdin yli ja peli 2-0. Kovasti kehuja pelin jälkeen saanut Rounaja oli arkkitehtinä myös OPS:n kolmannelle osumalle. Nuorukainen purjehti oikealta laidaltaan hyvään keskityspaikkaan ja tarjoili Beloville sellaisen syötön, ettei ”Konstan” tarvinnut kuin ohjata pallo maaliin. Tilanne ensimmäisen puoliajan jälkeen jo 3-0.

Toinen puoliaikakaan ei juuri muuttanut pelin kulkua. OPS hallitsi ottelua kovalla asenteella ja kurinalaisella pelillä. Toisellakin puoliajalla OPS:lla oli puolenkymmentä tekopaikkaa, mutta viimeistely alkoi tökkiä oikein kunnolla. Ainostaan Felix Orishani osui toisella puoliajalla, ja sitäkin tyylikkäämmin. Upea kaukolaukaus erikoistilanteen jälkeen sinetöi ottelun. OPS:n valmennusjohto oli otteluun tyytyväinen. ”Hyvin organisoitua ja näin kovalla asenteella pelaavaa OPS:a on vaikea voittaa. Olimme selkeästi vahvempia, ja tulos olisi voinut olla meille 10-0 paremmalla viimeistelyllä,” Miika Juntunen arvio pelin jälkeen.

Toki ottelun kaksi ”kauneusvirhettä” jäi harmittamaan valmennusjohtoa. Ensin hyvin pelanneen Rounajan ottelu sai miinuksen sarakkeeseen hänen taklatessa hyökkääjää takaapäin rangaistusalueella, josta seurauksena rangaistuspotku. Lisäksi OPS-puolustus päästi liian helposti hyökkääjän ampumaan kavennuksen ottelun lopulla. Virheistä huolimatta ottelusta jäi erittäin positiivinen maku suuhun. Parhaimmillaan OPS:n peli oli todella hyvännäköistä jalkapalloa, jonka myönsi myös vastustajan valmennusjohto pelin jälkeen.

Kauden alkuun on vielä kuusi viikkoa, ja harjoitusotteluita vielä useampi edessä. Seuraavan kerran voittoputkea lähdetään jatkamaan sunnuntaina 2.4. kun vastaan asettuu JJK Jyväskylästä. Ottelu pelataan Oulussa klo 16.00.