November
   October

04.03.2017

OPS nappasi ensimmäisen voittonsa Suomen Cupissa

Oulun Palloseura otti ensimmäisen voittonsa Suomen Cupissa Haukiputaan Pallon kustannuksella. Näin ollen Palloseura nousee neljään pisteeseen jättäen HauPa:n nollille. Ottelulla ei ollut lohkon jatkopaikkojen suhteen mitään merkitystä, mutta voitto oli henkisesti merkittävä nuorekkaalle OPS:lle. Lähtökohdat otteluun eivät olleen muutoinkin Cupissa kapealla ringillä pelaavalle Oulun Palloseuralle kovin hyvät, koska ottelusta sivussa olivat kuumeinen Joni Lämsä, viime pelissä loukkaantunut Konsta Belov ja selkävaivainen Antti Ulander. Lisäksi Matias Juntunen ja Augustine Jibrin kärsivät lihasvaivoista aloittaen ottelun vaihtopenkiltä. Toisin sanoen OPS lähti otteluun ilman viittä avauskokoonpanon pelaajaansa.

Ottelu alkoikin mollivoittoisesti, kun HauPa siirtyi 0-1 johtoon kun ottelua oli pelattu vasta noin varttitunti. HauPa:n hyökkäys eteni aivan päätyviivalle saakka, josta takaviistoon lähtenyt syöttö tavoitti Toni Tuomisen ennen OPS:n Joona Juntusta. Juntusen epäonneksi pallo kimpoili hänen jaloistaan omaan maaliin. Nämä olivat myös ensimmäisen puoliajan loppulukemat.

Toiselle puoliajalle OPS vaihtoi lihasvaivoista kärsivät kapteeninsa (Matias Juntunen & Augustine Jibrin) kentälle, ja vaihto toikin OPS:n peliin paljon kaivattua ryhtiä. 52 minuutilla OPS:n vapaapotkuspesialisti Arttu Haapala tasoitti ottelun, kuinkas muutenkaan kuin vapaapotkusta. Vain viisi minuuttia edellisestä, Haapala sai kunnian laittaa Palloseuran johtoasemaan rangaistuspotkusta, kun Eelis Koskinen taklattiin läpiajon seurauksena. OPS lisäsi johtoa 57 minuutilla, kun Oskari Rounaja sai komennuksen siirtyä laitahyökkääjäksi. Nuorukainen pelasi kapteeninsa kanssa upean seinäsyötön, mikä vapautti Rounajan läpiajoon, eikä hän erehtynyt. Tilanne tässä vaiheessa 3-1.

Pelikellon näyttäessä numeroita 63, HauPa:n ensimmäisen maalintekijä, Toni Tuominen pelasi palloa kädellään, josta seurasi toinen varoitus. OPS pääsi pelaamaan loppuajan miehen ylivoimalla. Ottelun viimeisen maalin teki kuitenkin HauPa, kun Joona Juntunen katkaisi HauPa-hyökkäyksen väärin keinoin maalivahdinalueella. Dritan Stafsula laittoi totutusti pelivälineen ohi OPS-vahti Juhani Pennasen. HauPa:n loppukiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka, ja pisteet jäivät Ouluun.

OPS:n valmennustiimi oli tyytyväinen voittoon, ja siihen että Cup on Palloseuran osalta ohi. ”Suomen Cupin sarjajärjestelmä on hyvä, mutta se sääntö, että pelaajat tulee olla rekisteröityjä pelaajia aiheuttaa sen, ettei kovissa peleissä voi käyttää testimiehiä. No nyt alkaa sarjaan panostaminen!”, Manageri linjaa. OPS harjoittelee vielä maanantaina ja tiistaina, jonka jälkeen joukkue jää hiihtolomalle.

Lopputulos: 3 - 2 (0 - 1)