November
   October

11.02.2017

RoPS selvästi parempi Suomen Cupissa

Oulun Palloseura sai kunnon opetuksen liigatasosta Rovaniemellä, kun RoPS tykitti peräti yhdeksän täysosumaa OPS-vahti Juhani Pennasen selän taakse. Ja kaiken lisäksi rovaniemeläisten kokoonpanosta puuttui osa avain-pelaajista. RoPS:n tehokkuudesta kertoo se, että peli oli käytännössä selvä jo ensimmäisen 20 minuutin jälkeen -tulostaulu näytti silloin 5 - 0 rovaniemeläisten hyväksi. RoPS voitti lopulta ottelun peräti 9 - 0.

Tämä oli jo toinen isonumeroinen tappio OPS:lle Suomen Cupissa, ja pelejä on pelattu vasta kaksi. RoPS on puolestaan pelannut jo kolme ottelua samaa kilpailua, ja tuloksena kolme voittoa ja vain yksi päästetty maali. Tilanne rovaniemeläisten leirissä vaikuttaa siis varsin hyvältä jo tässä vaiheessa kautta. Samaa ei voi sanoa oululaisista. Päästettyjä maaleja kahdesta ottelusta on jo kolmetoista. Toisaalta OPS-pelaajat saavat hyviä kokemuksia kovista otteluista, mutta kun pelataan kilpailuja, myös tuloksella on merkitystä. OPS-manageri-valmentaja Miika Juntunen on syystäkin harmissaan ottelun jälkeen. "Inhoan häviämistä, mutta tällaisen tappion jälkeen harmittaa vielä enemmän", Juntunen kommentoi. Joukkue ei ole vielä valmis kesän päätavoitteeseen - jalkapallon Ykköseen! Huolestuttavaa valmennusjohdon mukaan on kuitenkin se, ettei joukkue kykene tällä kokoonpanolla tämän parempaan. Liikaa henkilökohtaisia virheitä sekä junioreille, että kokeneimmille pelaajille.

Oulun Palloseura kokeili pelin ensimmäisellä puoliajalla uudenlaista pelitapaa - pelaajien toiveesta, eli vetäydytään liigajoukkuetta vastaan puoleen kenttään. Uusi pelitapa ei selvästikään toiminut, ja toiselle puoliajalle palattiinkin takaisin jo opittuun pelitapaan. Myös peli parani hieman toiselle jaksolle, vaikka vastustaja takoi vielä kolme maalia OPS-verkkoon. "Tämä oli pelaajille hyvä oppitunti meidän omasta pelityylistä. Meidän pitää puolustaa aggressiivisesti ja eteen päin. Meidän pelityyli toimii Suomessa mitä joukkuetta vastaan tahansa, jos sitä vain halutaan noudattaa”, Juntunen selventää.

Tulos: 9 - 0 (6 - 0)

Maalintekijät:

4' 1-0 Sakari Tukiainen
13' 2-0 Pyry Hannola
14' 3-0 Simo Roiha
18' 4-0 Simo Roiha
21' 5-0 Oma maali (Sakari Tukiainen)
39' 6-0 Simo Roiha
69' 7-0 Michael Ibiyomi
85' 8-0 Cem Felek
90+1' 9-0 Jarkko Luiro