Heikko esitys Cup-avauksessa

Otteluraportti:

Suomen cup - Lauantai 28.01.2017

AC Oulu – Oulun Palloseura

Oulun Palloseuran kauden 2017 viralliset ottelut käynnistyivät Suomen Cupin ottelulla AC Oulua vastaan – ottelulla, joka ei odotetusti jättänyt ketään kylmäksi. Kohtaaminen oli kymmenes virallinen paikallistaisto näiden joukkueiden välillä. Oulun Palloseura lähti otteluun 13:lla pelaajalla, kun taas vastustajan vaihtopenkki oli lähes täynnä.

Täydellä Arina areenalla pelatussa ottelussa esiintyi kaksi varsin keskeneräistä joukkuetta, joka näkyi selvästi pelin tasossa.  AC Oulu sai otteluun salamalähdön, kun se siirtyi 1-0 johtoon. Pelikello oli edennyt vasta neljä minuuttia, kun Petteri Pietola nosti pelivälineen ohi hyvin pelanneen Juhani Pennasen. AC Oulun uusi keskikenttäpelaaja, Tulio, lisäsi johtoa jo kahdella maalilla 29. minuutilla OPS-pelaajien katsoessa vierestä. Oulun Palloseuran ei saanut viimeistelyä pelivälinettä maaliin muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Toisella puoliajalla Aleksi Lappalainen ja Sasa Jovovic sinetöivät 4-0 loppulukemat. Oulun Palloseuran Konstantin Belov hölmöili vielä ulosajon arvoisesti pelin lopulla häneen kohdistuneen kovan taklauksen jälkitilanteessa, mutta sillä ei voi selitellä joukkueen heikkoa esitystä. AC Oulu oli tällä kertaa paremmassa iskussa, mutta todellinen mittari voimasuhteista nähdään vasta 17.5. Raatin stadionilla.

Nykyisin Suomen Cupissa ei voi peluuttaa muita kuin joukkueeseen rekisteröityjä pelaajia, joten peleissä ei voi käyttää testipelaajia. Toisaalta se on hyvä näytönpaikka nuorille, mutta toisaalta joukkueiden tasoerot saattavat näyttää jopa kohtuuttomilta tässä vaiheessa kautta. ”Toiset joukkueet satsaavat jo alkukaudesta Suomen Cupiin, kun toiset vasta testaavat pelaajia”, OPS-Manageri Miika Juntunen toteaa. ”Meidän tavoitteet ovat Ykkösessä, ja joukkue kootaan maltillisesti kevään aikana talouden ehdoilla”, Juntunen lisää.

Voimasuhteita voi olla tässä vaiheessa kautta vielä vaikea vertailla, kun joukkueet eivät ole kerenneet harjoitella kunnolla edes kokonaista kuukautta. Kuitenkin tärkeiden päänahkojen vieminen Cupissa on varmasti tärkeää molemmille joukkueille, varsinkin nyt kun kesällä pelataan taas samassa sarjassa samoista pisteistä. Juntunen ei ota mitään pois AC Oulun voitosta – ”Ansaittu voitto”. Omilleen ainoat puhtaat paperit OPS:n valmennusjohto antoi uudelle maalivahtihankinnalle, Juhani Pennaselle, joka siirtyi viime viikolla Palloseuraan liigajoukkue PS Kemin organisaatiosta. ”Muilla meidän pelaajista on peiliin katsomisen paikka”.

Oli tilanne joukkueissa mikä tahansa, voima-asetelmien muodostaminen aloitetaan kuitenkin jo nyt, ja niiden vertaileminen on todennäköisesti tämän kauden ykköspuheenaihe Oulussa! Oulun Palloseura jatkaa harjoituskauttaan ensiviikolla yhdessä uusien testipelaajien kanssa. Toivottavasti tämä poikii piakkoin myös uusia pelaajasopimuksia!