November
   October

31.05.2015

OPS ja KPV tasapeliin maali-ilottelussa

Sateinen sunnuntai-ilta tarjosi katsojille peräti kuusi maalia Oulun Palloseuran ja Kokkolan Palloveikkojen välisessä kärkikamppailussa Castrénissa. KPV:n Bright Ihionu ja OPS:n Abdul Sesay ampuivat kaksi maalia mieheen.

– Yleisöystävällinen peli, kuusi maalia. Mutta ei missään nimessä valmentajaystävällinen, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

– Kaksi maalia (0 – 1 ja 3 – 3) tulivat helposti meidän puolustuksen virheistä, vaikka meillä on kokenut puolustus. KPV:n toinen maali oli heidän hyvyyttä. Positiivista oli se, että onnistuimme paremmin omista maalipaikoistamme kuin aiemmissa peleissä. Prosentuaalisesti käytimme noin puolet paikoistamme, hän jatkoi.

Abdul Sesay

Abdul Sesay avasi kauden maalisaldonsa kahdella osumalla.

KPV meni ottelussa johtoon jo etukäteen vaaralliseksi tiedetystä sivuvapaapotkusta. OPS-vahti Lauri Rönkkö selvitti tilanteessa Dawda Bahin puskun, mutta maalin tehnyt Bright Ihionu jäi paluupallossa aivan vapaaksi. Koko avausjaksoa hallinneen Palloseuran vastaus tuli hieman ennen taukoa, kun testissä oleva nigerialaishyökkääjä Zaki Godwin täräytti kääntölaukauksen 16-alueen rajalta takanurkkaan.

KPV 0 - 1

KPV meni ottelussa johtoon jo neljännellä peliminuutilla Bright Ihionun maalilla.

Ottelun tempo kiihtyi toisella puoliajalla. Heti jakson alkuun nähtiin hieno maali KPV:ltä. Vierailijat levittivät kotijoukkueen puolustuksen parilla syötöllä auki ja Matthew Mendy pääsi sijoittamaan pallon täysin vapaasta paikasta verkkoon. OPS vastasi tähän kahdella nopealla Abdul Sesayn maalilla. Osumat olivat Sesayn kauden ensimmäiset. KPV onnistui kuitenkin vääntämään tasapelin Ihionun illan toisella maalilla.

Zaki Godwin, Keithy Simpson ja Nathan Ibe tuulettavat OPS:n 1 - 1-tasoitusta.

KPV-vahti Joonas Myllymäki pelasti vierailijat tappiolta ottelun lisäajalla. OPS:n oikeana laitahyökkääjänä viilettänyt Keithy Simpson pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Myllymäen vastaantulo kuihdutti tilanteen ennen kuin Simpson ehti virittää minkäänlaista laukausta. Simpsonin tilanteen lisäksi Sesay oli lähellä hattutemppua kilauttamalla pallon kerran ylärimaan. Näiden tilanteiden varjolla jääminen tasapeliin oli oululaisille pettymys.

OPS isännöi ensi sunnuntaina paikalliskamppailussa futsalin Suomen mestareita vilisevää Ylivieskan FC YPA:a.

OPS – KPV 3 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Bright Ihionu 4 min.
1 – 1 Zaki Godwin (Abdul Sesay) 37 min.
1 – 2 Matthew Mendy 48 min.
2 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 51 min.
3 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 64 min.
3 – 3 Bright Ihionu 76 min.