November
   October

14.08.2011

Kaunis esitys toi täydet pinnat Kokkolasta

OPS:n suvereeni esitys varsinkin ensimmäisellä jaksolla riitti täyteen pistepottiin Kokkolasta. KPV hiipi kuitenkin erittäin lähelle loppuhetkien dramaattisten tapahtumien turvin, mutta oululaisten onneksi oikeus voitti ja pisteet lastattiin tylystä tuomariratkaisusta huolimatta OPS-bussin kyytiin.

Loppuhetkillä KPV:n pelaaja runnoi rajussa tilanteessa OPS-vahti Juhani Koposen olkapään pois paikoiltaan. Törmäyksestä ei yllättäen tuomitukkaan Palloseuralle vapaapotkua, vaan 1 – 3-kavennusmaali kokkolalaisille. OPS joutui vaihtamaan Koposen tilalle maaliin vasta 16-vuotiaan OPS-juniori Matti Männikön. Normaalisti OPS:n penkillä oleva kakkosmaalivahti Aleksi Väyrynen ei ollut reissussa mukana pelikiellon vuoksi. Ottelun erotuomari Tommi Grönman myönsi ottelun jälkeen suoraselkäisesti virheensä tilanteessa.

- Hän sanoi, että siitä olisi kuulunut vapaapotku meille. Tämä on hyvä asia, että tuomari myöntää virheensä ja ottaa siitä opiksi, OPS-luotsi Luiz Antonio näki.

- Matti Männikkö joutui kovaan paikkaan ja pitää ymmärtää, ettei ole helppo tulla maaliin tuossa tilanteessa, kun ei ole vielä paljon kokemusta, Antonio jatkoi.

Nuori torjuja väläytti taitojaan muutamaan otteeseen kelpo torjunnoilla, mutta kokemattomuus näkyi etenkin keskityspalloissa, joita KPV viljeli ahkerasti loppuhetkillä. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Kristof Rönnau laukoi Männikön pudottaman keskityksen maaliin ja tasoitusmaalikin oli erittäin lähellä, mutta Augustin Jibrin siivosi pallon maaliviivalta samantyyppisestä tilanteesta. Hatunnosto kuitenkin nuorelle maalivahdille, sillä se tärkein asia eli kolme sarjapistettä lähti OPS:n mukaan Männikön uran ensimmäisestä Ykkösen ottelusta.

- ”Kopo” (Juhani Koponen) on ollut meille tärkeä pelaaja ja olen ollut tyytyväinen häneen. Toivottavasti hänen vammansa ei ole vakava, mutta jos se on, niin silloin meidän täytyy reagoida, Antonio selvitti.

Itse ottelussa varsinkin ensimmäinen jakso oli täydellistä Palloseuran näytöstä, mikä poiki myös tukun kauniita maaleja. Myös leveämpi voitto oli erittäin lähellä, sillä Luis Vanderlei (kuvassa) täräytti ottelussa kauniin vaparin ylärimaan ja laukoi pallon hetkeä myöhemmin tolppaan. Vanderlei osui kertaalleen myös maalipuiden väliin, kun hän laukoi pallon suoraan ilmasta reppuun 33. minuutin kohdalla Matias Juntusen syötöstä. Luizao nikkasi heti perään Alex Arinzen rajaheitosta taukolukemat 0 – 2.

- Oli todella hyvä ottelu ja meillä oli paljon maalipaikkoja. Olen onnellinen joukkueen pelistä ja tiesin, että täältä tulee voitto, jos kärsivällisyys riittää, Antonio summasi.

Toisen jakson alussa ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut Diego Gamarra vapautti Pekka Kainun yksin läpi, eikä läpiajospesialisti jättänyt KPV-vahti Aki Lyyskille mahdollisuuksia. Vahvassa syysvireessä olevalle Kainulle kauden toinen osuma. Luiz Antonio piti syötön tarjoilleen Gamarran ensiesiintymistä erittäin pirteänä.

- Varsinkin ensimmäisellä jaksolla hän oli ahkera ja ärsyttävä vastustajalle. Hän teki niitä asioita, mitä odotimmekin, mutta toisella jaksolla hänen pelinsä vähän valahti. Hän oli kuitenkin erittäin positiivinen pelaaja.

OPS:n 0 - 3-johto kääntyi vielä uhkaavaksi lopun tapahtumien myötä, mutta KPV:n kiri ei tällä kertaa riittänyt pisteille. Näin ollen OPS on yhä vahvemmin mukana nousukamppailussa.

KPV – OPS 2 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Luis Vanderlei (Matias Juntunen) 33 min.
0 – 2 Luizao (Pekka Kainu) 36 min.
0 – 3 Pekka Kainu (Diego Gamarra) 59 min.
1 – 3 Kim Palosaari 67 min.
2 – 3 Kristof Rönnau 81 min.