Tuoreimmat uutiset

07.04.2022

Varustesopimuksen Stannon kanssa

Lue lisää...

25.03.2022

Callistus Chukwu palaa Oulun Palloseuraan

Lue lisää...

14.03.2022

OPS kaudella 2022 Kolmosessa

Lue lisää...

02.02.2021

OPS:lle sarjapaikka Kolmoseen

Lue lisää...

12.10.2020

Heikki ”Henttu” Ollikaisen muistolle

Lue lisää...

Uutisarkisto

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

13.10.2009

Luiz Antonio jakaa kiitosta kaudesta - "Ensi vuonna tähtäämme Veikkausliigaan"

Torstai 9. huhtikuuta: OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä irtisanoutuu tehtävistään.

 

Perjantai 10. huhtikuuta: OPS-manageri Miika Juntunen soittaa kapteeni Mika Hautalalle ja kertoo löytäneensä uuden päävalmentajan. Joukkue voi viettää pääsiäisen rauhassa.

 

Maanantai 13. huhtikuuta: Luiz Antonio saapuu Brasiliasta Ouluun.

 

Tiistai 14. huhtikuuta: Joukkue pelaa uuden valmentajansa edessä harjoitusottelun 3.divisioonassa pelaavaa Oulun Tarmoa vastaan. OPS voittaa Anzori Kaladzen ja Mika Hautalan loppuhetken maaleilla 2 - 1, mutta valmiilta peli ei missään nimessä näytä.

- Töitä riittää, mutta valmista pitää olla, kun sarja alkaa, Luiz Antonio huokaisi tuon ottelun jälkeen.

Kakkosen kausi alkaa OPS:n osalta 12 ottelun mittaisella voittoputkella ja seura lyö laudalta kaikki epäilijät ja todistaa olevansa C-lohkon voittajasuosikki FC OPA:n ohella. OPA kuitenkin voittaa joukkueiden keskinäisen kohtaamisen. Kauden puolivälistä alkaa OPS:n hetkellinen alamäki ja sarjanousu näyttää karkaavan käsistä. Monet lyövät rahansa likoon FC OPA:n puolesta.

 

Loppukausi on historiaa

 

Päävalmentaja Luiz Antonio luotsaa joukkonsa hurjaan kiriin kauden lopulla ja nostaa OPS:n Ykköseen ensi kaudeksi.

- Iso kiitos Jumalalle, tämä on niin hieno lahja, mitä minä olen valmentajana saanut. Tulin huhtikuussa joukkueeseen ja meillä oli tavoitteena sarjanousu. En tuntenut pelaajia, mutta katsottuani heitä tiesin nousun olevan mahdollista. Ja se tavoite toteutui, Antonio kertaa.

- Tämä oli loistava, mutta raskas kausi. Kaksi joukkuetta taisteli loppuun asti siitä, kumpi nousee. Me tiesimme ennen viimeistä peliä, että me pystymme siihen. Meille riitti vain voitto ja me keskityimme tuohon otteluun täysin ammattimaisesti. Analysoin kolme FC OPA:n ottelua ja katsoin heinäkuussa meidän keskinäisen ottelun DVD:ltä. Meillä onnistui kaikki kauden viimeisessä pelissä. Me halusimme olla mestareita, hän ylistää joukkuettaan.

Kauden alla Palloseuraan kohdistui paljon epäilyjä yhteisen sävelen löytämisestä, mutta monia kansalaisuuksia sisällään pitänyt joukkue osoitti lujuutensa ja yhtenäisyytensä kauden kovimmassa paikassa.

- Jossain vaiheessa meillä oli kommunikaatio-ongelmia kentällä. Ensi kaudella minulla on enemmän aikaa ulkomaalaisten kanssa ja pistän heidät suomen ja englannin kielen kursseille. Heidän täytyy yrittää oppia yhteinen kieli paremmin. Esimerkiksi Anzori Kaladze on loistava pelaaja, mutta hänelle minun täytyy opettaa suomen kulttuuri paremmin, sillä epäammattimaisuus ei voi jatkua hänen kohdallaan. Kaladze nukkui viimeisten kolmen ottelun alla minun luonani, jotta olin varma, että hän keskittyy peleihin. Viimeisessä kahdeksassa pelissä me tiesimme, että meidän täytyy mennä voitto ja peli kerrallaan eteenpäin ja me teimme sen.Kiitosta koko joukkueelle ja seurajohdolle

 

- Tein itse virhehankintoja kauden aikana, mutta loppukauden hankinnat (Oliveira ja Paulo Perreira) olivat todella hyviä ja ratkaisevia. Kesän joukkueeseen tuli paljon muutoksia, esimerkiksi toinen maalivahti, Antti Alakulju oli todella hyvä ja hän piti meidän mestaruustavoitetta yllä loppukaudesta. Kaikki joukkueessa saivat mahdollisuuden, mutta lopulta se on pelaaja itse, jonka pitää ottaa ja ansaita peliaika. Meidän nuoret pelaajat olivat myös hyviä. Iiro Vandell oli alkukaudesta todella hyvä. Antti Alakulju, Matias Juntunen, Teemu Pähtilä ja Alex Arinze olivat myös erittäin tärkeitä nuoria pelaajia. Meidän keskikenttä oli todella vahva. Marko Kivilä on loistava pelaaja ja Paulo Perreiran kunto oli aivan ylivoimainen tässä sarjassa. Koko joukkue oli todella hyvä ja siitä iso kiitos koko joukkueelle.

- Haluan mainita vielä erikseen Mika Hautalan, sillä hän oli erittäin tärkeä pelaaja alkukaudesta. Sitten 5. syyskuuta Santa Clausia vastaan laitoin hänet 3 - 3 tilanteessa kentälle 88 minuutin kohdalla ja hän teki meille 3 - 4 voittomaalin 94. minuutin kohdalla. Sitä maalia en voi unohtaa koskaan, Antonio kiittelee.

Yhden pelaajan arvoa OPS:n menestymisen takana ei voi kiistää. Luis Vanderlei teki kauden aikana 16 maalia ja syötti suurin piirtein saman verran. Hän oli siis joko tekemässä itse tai rakentamassa puolet OPS:n koko kauden maalisaldosta.

- Ennen kauden alkua sanoin Miika Juntuselle, että haluan Luis Vanderlein meidän joukkueeseen, sillä tunsin hänet ja tiesin hänen olevan hyvä pelaaja, vaikka hän olikin kauden alussa huonokuntoinen. Iso kiitos valmentaja Erkki Paanaselle siitä, että hän laittoi Vanderlein ja loppukaudesta myös Oliveiran kuntoon.

- Iso kiitos managerille siitä, että hän hankki pelaajia, joita halusin. Tiedän, että niistä tulee kuluja, mutta hän luotti hankintoihini. Kiitos myös koko OPS:n seurajohdolle ja www-sivuille, jotka ovat Ykkösen ja Veikkausliigan tasoa, hän jatkaa.


Ensi kauden sopimusneuvottelut käynnissä


Oulun Palloseura aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteensa Ykkösessä joulukuun alussa Erkki Paanasen johdolla. Fysiikkapainotteisen joulukuun jälkeen OPS aloittaa varsinaisen harjoittelun päävalmentaja Luiz Antonion johdolla tammikuun neljäntenä päivänä. Syksyn aikana seura käy sopimusneuvotteluja sekä nykyisten että uusien pelaajien kanssa.

- Nyt pelaajat ansaitsevat loman ja tämä viikko voidaan vielä juhlia sarjanousua, mutta sitten takki kiinni ja aletaan tekemään nöyränä töitä ensi kautta ajatellen. En halua rakentaa joukkuetta liian myöhään, vaan joulukuuhun mennessä meillä pitää olla joukkue kasassa, Antonio painottaa.

Myös pelaajaprofiili on selvillä ja mahdollisia hankintoja on jo kartoitettu. Muutamien kohdalla sopimusneuvottelut ovat jo käynnissä.

- Haluamme nöyriä pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovasti töitä. Vaadin myös itseltäni paljon, joten vaatimustaso on korkea. Sellaisten pelaajien ei kannata tulla meille, jotka eivät ole valmiita tekemään kovasti töitä. Olen oppinut Brasiliassa valmentajakursseilla, että aina pitää todistaa uudestaan olevansa hyvä. Vuonna 2010 meidän pitää todistaa uudestaan olevamme hyviä.


Joukkueen päämäärä on nousta Veikkausliigaan.

- Totta kai tavoite on Veikkausliigassa. Lähdemme kilpailemaa nöyrästi sitä kohti. Tarvitsemme vielä 4 - 5 suomalaista vahvistusta tähän joukkueeseen, myös FC OPA:ssa on muutama sellainen pelaaja, jotka kiinnostavat meitä. Voi olla, että 2 - 3 meidän nykyistä ulkomaalaisista ei jatka joukkueessa. Joukkueen kasaaminen ei saa missään nimessä mennä helmikuulle ja olen jutellut siitä managerimme kanssa. Meillä on tammikuussa kuntotestit ja helmikuussa aloitamme harjoitusottelut.


- Tästä on hyvä lähteä lomalle ja kerätä energiaa ensi kautta varten. Taistelu jatkuu ensi kaudella.

Antonio "unohti" kiitosten keskellä kiittää vielä erästä henkilöä, nimittäin itseään, jota koko seura kiittää ansiokkaasta työstä.

 

(Toimitus)