29.9. Virkiä-OPS  4-5 (2-1)

 

Vuoristorataottelu hyväkuntoisella, mutta kosteanliukkaalla Lapuan keskuskentällä. Ensin mentiin johtoon, Virkiä tasoitti ja meni ohi, tasoitettiin, mutta sitten Virkiä nykyisi kahden maalin johdon. Lopussa myllytettiin rajusti ja tultiin riemukkaasti rinnalle ja ohi, hei hulinaa!

 

Hallittiin peliä ja hyvää taistelua koko joukkueelta, joten tulosta voi pitää oikeutettuna. Omiin toki meni ihan liikaa. Parhaiten onnistuivat laitapakki Timppa, keskikentän Joni ja vaihdosta tullut Pol. Myös B:stä lainassa ollut Amir täytti mainiosti ruutunsa.

 

Maalit:

17. 0-1 Härski puski vastustamattomasti kulmurista.

21. 1-1 Korkea pallo toppareiden taakse, ohjauspusku ohi vastaantulleen maalivahdin.

44. 2-1 Hyökkääjä karkasi harhasyöttömme jälkeen.

46. 2-2 Niilo ajoi toisen jakson aluksi sisään ja sijoitti.

54. 3-2 Poikittaissyöttö, jota ei saatu katkaistua. Hyökkääjä pääsi nokikkain eikä erehtynyt.

57. 4-2 Keskeltä tultiin läpi.

76. 4-3 Vakke haki vasurin vapaaksi ruuhkassa, puolustaja sai vain osittain peitettyä vedon, joka pyörähti lopulta verkkoon.

87. 4-4 Kalle punnersi etukulmasta sisään. Syötön tarjoili Joni.

88. 4-5 Keskeltä tultiin klip-klap punakonemeiningillä ja Jonilla oli helppo työ pussittaa Niken syötöstä.

 

24.9. TP-47 - OPS 2-1 (1-1)

 

Tasainen peli, jonka kulminaatiopiste oli Kuden toinen keltainen kortti, jonka jälkeen pelaaminen vaikeutui huomattavasti ja TP pääsi tekemään voittomaalin.

 

Maalit:

16. 0-1 Kudelta tyylikäs sijoitus.

26. 1-1 Pilkulta joka tuomittiin käsivirheestä.

52. 2-1 Ikävä nosto maalivahdin ja toppareiden väliin. Maalilla debytoinut Said hieman empi ja hyökkäjä ehti ensiksi palloon.

 

17.9. OPS-HauPa 8-0 (5-0)

 

Sarja jatkui Heinäpään jo muhkuraisella nurmella. Vastustaja HauPa prässäsi korkeammalta ja kovempaa kuin kauden ensimmäisessä pelissä, mistä ei kuitenkaan hätkähdetty vaan liikutettiin palloa alusta huomioon ottaen hyvin, pääosin maata pitkin ja pidettiin peli hallinnassa. Maalinteossakin tällä kertaa onnistuttiin hyvällä prosentilla, joten lopputuloksena oli selvät numerot.

 

Toppariosasto oli hurjalla tuulella: Antti "Härski" Ulander hallitsi keskustaa kartanonisännän ottein ja Riku tekaisi muina miehinä hattutempun. Moni muukin saa olla tyytyväinen iltapuhteeseensa.

 

Maalit:

12. 1-0 Riku ohjasi takatolpalta jalalla Jonin antaman kulman sisuksiin.

19. 2-0 "Kude" Kutja ampui alakulmaan Härskin pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta.

35. 3-0 Riku kulmasta lähes identtisesti ekan maalin kanssa.

40. 4-0 Kude vapautti hienolla syvyyssyötöllä Jonin nokikkain moken kanssa, vauhdilla ohi ja tyhjiin.

45. 5-0 Riku viimeisteli "hat trickin" pilkulta.

62. 6-0 Neil "Niilo" Livingstone leikkasi vasemmalta sisään ja veto alanurkkaan.

72. 7-0 Joni itse hankkimastaan rankkarista.

88. 8-0 Niilon nosto vasurilla yli vastaantulleen maalivahdin.

 

14.9. OPS-Kraft 0-0 (0-0)

 

Vieraaksi Raatin tekonurmelle saapui Kraft Närpiöstä. Pelin hallinta oli aluksi kotijoukkueella, välillä Kraftilla ja loppuvaiheessa taas OPS:lla. Molemmilla oli paikkansa tehdä, mutta viimeinen silaus puuttui ja niin jäätiin maalittomaan tasapeliin.

 

Puolustuslinja hoiti hommansa väliin liiankin epäempaattisesti, onneksi selvittiin pelkillä keltaisilla korteilla. Hyökkäyspäässä vaihdosta tullut Kude toi kaivattua sähinää kentälle.

 

31.8. VIFK-OPS 4-0 (2-0)

 

Rankka peliviikko näkyi OPS:n otteissa. Paljon pelaajia kuului vemppaosastolle, ei ollut ehjiä vaihtopelaajia ja moni joutui pelaamaan vieraalla pelipaikalla. Palloa kuitenkin hallittiin, mutta tällä kertaa ei päästy hyville paikoille, ja kun ei oltu tarpeeksi huolellisia ja teräviä maalinedustoilla, Kaarlen kentän valotaululla komeilivat lopulta tylyt lukemat kotijoukkueelle.

 

Ei ollut keltään nappisuoritus, mutta kunniamainnat Härskille, joka nykäistiin toppariksi sairastuvalta, laitapakkina tsempanneelle Vakelle sekä Kallelle, joka pelasi kolmannen pelin lyhyen ajan sisään pitkiä minuutteja.

 

Maalit:

5. 1-0 Keskeltä tultiin, ei saatu ajoissa katkottua.

30. 2-0 Hyökkäys vasemmalta puolen, laukaus ja oikealta puolen VIFK ekana ripariin.

51. 3-0 Keskitysvapari taka-alueelle, josta suora jatkolaukaus vastustamattomasti reppuun.

83. 4-0 Keskialueen pallon menetys, vastahyökkäyksestä läpi.

 

 

21.8. OPS-Tarmo 1-3 (1-1)

 

OPS:n huono tuloskunto jatkui Heinäpään nurmella. Peli oli hallinnassa ja paikkoja luotiin, mutta viimeinen terävyys ja röyhkeys puuttui maalin edustalta. Tarmo taas käytti paikkansa hyvällä prosentilla, joten pisteet lähtivät Kainuuseen.

 

Plussapisteet OPS:ta ansaitsevat erityisesti laitapakit Härski ja Timppa, aktiivisesti topparoinut Riku sekä keskikentän pohjalla pelanneet Joni, Kalle ja Haris.

 

Maalit:

35. 1-0 Nikke ohjasi maalin edustalta Alin oikealta tulleesta tarjoilusta.

37. 1-1 Nopea kuitti kulmapotkusta. Kova pusku paraatipaikalta takanurkkaan.

48. 1-2 Toinen jakso alkoi heti takaiskulla. Vapari kaukaa boksiin, josta ohjuri sisään.

88. 1-3 Vastahyökkäyksestä läpitte meni.

 

11.8. Jippo-OPS 4-1 (3-0)

 

Unelias aloitus märällä Rantakylän nurmella koitui ohuella materiaalilla liikkeellä olleen OPS:n turmioksi Joensuun reissulla. Jippo teki nopeaan tahtiin 3-0, josta ei enää toivutta, vaikka otettiin peli pikkuhiljaa hallintaan ja kohtuullisia tekopaikkoja luoduksi. Periksi ei annettu, mutta tällä kertaa palkintoa ei saatu. Joukkueen pirteimpiä olivat laitapakit Timppa ja Härski sekä kärjessä pelannut Haris.

 

Maalit:

2. 1-0 Liukas pallo pompsahteli siten, että maalivahti ja toppari eivät tienneet kumpi ottaa. Hyökkääjä sen sitten otti.

7. 2-0 Hyökkääjä purjehti keskustaan ja neppailujen jälkeen pallo oli verkossa.

22. 3-0 Hyökkäyssuunnasta vasemmalta tultiin, keskellä ukko täysin vapaana, pallo reppuun.

47. 4-0 Pallo harhasyötöllä alakerrassa tarjottimella hyökkääjälle, joka ei turhia ujostellut.

74. 4-1 Pol tälläsi Hariksen passista etuylänurkkaan.

 

2.8. SiPS-OPS 2-2 (1-0)

 

Vaivainen joukkomme saapui Ahmon tekonurtsille hieman myöhässä bussin rengasrikon takia, mutta saatiin kuitenkin peli aikaiseksi. Kapeahkolla kentällä hienoudet jäivät vähiin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita olikin sitten riittävästi.

 

SiPS meni jo 2-0 johtoon, mutta saatiin kuitenkin tasuri väännettyä, ja voittomaalikin oli hutipotkun päässä. Kunniamainnat OPS:sta keskikentän Kallelle ja Vakelle sekä puolustuksen Timpalle.

 

Maalit:

11. 1-0 Puolustusvirheiden jälkeen nosto linjan taakse, josta ohjaus sisään.

53. 2-0 Kova keskitys vaparista juuri sopivaan paikkaan, josta ohjuri.

63. 2-1 Ose oikealta läpi, kova matala etutolpalle, josta Haris iski vakuuttavasti pallon reppuun.

65. 2-2 Polin prässistä pallo singahti maaliin.

 

27.7. OPS-KuPS 1-4 (0-3)

 

Syyskausi alkoi alavireisesti Castrenin tekonurmella. Vastustaja Kups oli odotetun hyvä, mutta olimme kyllä pelissä mukana ja tekopaikatkin menivät suurin piirtein tasan. Voittoon olisi tarvittu ripaus lisää sekä malttia että aggressiivisuutta, ja rutkasti lisää pallotonta työntekoa. Sinne päin tekeminen ei yksinkertaisesti riitä hyviä joukkueita vastaan.

 

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat maalissa varmasti esiintynyt Arttu, puolustuksen taistelija Timppa ja keskikentän pelimies Joni.

 

Maalit:

6. 0-1 Hyökkäyssuunnasta vasemmalta läpi löysän puolustamisen avittamana, oikeaoppisesti kova matala takaviistoon, jossa kaveri oikeaan aikaan paikalla.

27. 0-2 Oikelta nopeasti pelaamalla läpi ja syöttö syvyyteen, ei ehtinyt puolustus mukaan.

44. 0-3 Kups tuli oikealta, pystyjuoksu, jota toppari seurasi liian pitkään, syöttö jalkaan, maali.

59. 0-4 Oikealta puolen taas tultiin, ei saatu katkaistua ajoissa ja läpi pääsivät.

62. 1-4 Vapari rankkurajoilta, jonka Joni pisti hallitusti yläpesään.

 

29.6. OPS-Jippo 2-2 (1-0)

 

Taistelutasapeli Heinäpään helteessä. Ensimmäinen puoliaika oli ajoittain OPS:lta mallikasta pallonsiirtelyä ja saatiin luotua muutamia tekopaikkoja, joista yhdestä siirryttiinkin johtoon. Jakson lopulla Härski otti kuitenkin toisen keltaisen lonkkataklauksesta ja sitä myöten ulos kentältä, jolloin pelin luonne muuttui osaltamme puolustustaisteluksi.

 

Toisella jaksolla suoritettiin useita pelaajavaihtoja ja saatiin lisää virtaa kentälle. Ylivoiman ja hallinnan myötä Jippo meni 2-1 johtoon, mutta lopussa saatiin kuitenkin pientä painostusta aikaiseksi ja lopulta riemukas tasoitus aivan peliajan lopussa.

 

Jokkueen yleisilmeeseen voi olla muuten tyytyväinen, mutta taas kerran lukuisat tahalliset epäpuhtaudet ja niistä seuranneet keltaiset laput laskivat arvosanaa. Toppareina Riku, Yani ja vaihdosta tullut Tommi luutivat varmasti, Vakke raatoi laidalleen, Ose väläytteli toisellaan, kunnes jouduttiin laskemaan pakiksi, jonka homman myös hoiti tyylikkäästi. Niilo oli kärjessä terävä ensimmäisellä jaksolla ja vaihdosta tulleet Osku, Said, Ali, Ville ja Haris olivat energisiä.

 

Maalit:

38. ERP Jipolla, ohilaukaus.

45. 1-0 Vakke tuli esiin oikealta tulleeseen keskitykseen ja siirsi pallon reppuun.

57. 1-1 Kova veto ylänurkkaan.

69. 1-2 Keskityksen jälkitilanteesta pallo pompsahteli luukulle, josta oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

90.+ 2-2 Jipon puolustus oli jo voittotunnelmissa. Haris oli kärkäs ja ohjasi maaliin. 

 

18.6. VPS-OPS 3-0 (3-0)

 

Matka jatkui Vaasaan Palosaaren nurmelle. Kotijoukkue oli hyvä, liikutti palloa, liikkui pallottomana ja teki maaleja, eikä meillä ollut paras päivä, joten tuloksena selvä kotivoitto.

 

15.6. OPS - Virkiä 3-1(1-0)

 

Sarjapisteet saatiin, mutta tyylipisteitä ei tällä kertaa jaettu. Pelissä oli oiva tilaisuus harjoitella muuttuvien olosuhteiden huomioimista. Eka jakso pelattiin märällä nurmella, joka tuotti molemmille joukkueille hasarditilanteita. Toisella jaksolla aurinko kuivatti keliä, mutta ei enää oikein kyetty normalisoimaan pelaamista.

 

Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat laitapakki Härski, joka puolustustehtävien ohella malttoi rakentaa peliä järkevästi, sekä kärjessä Nikke, joka haki palloa aktiivisesti ja oli mukana luomassa vaarallisia tilanteita.

 

Maalit:

12. 1-0 Liukas pallo teki tepposet Virkiän maalivahdille. Pol poimi kypsän hedelmän.

50. 2-0 Kentälle vaihdosta tullut Haris ohjasi Härskin keskityksen takanurkkaan.

67. 2-1 Keskikentällä olivat avoimet ovet, Virkiä käytti tilanteen hyväkseen.

70. 3-1 Armeijan harmaista livistänyt Niilo livisti karkuun myös Virkiän puolustukselta ja nosti yli maalivahdin.

 

12.6. Tarmo - OPS 2-0 (0-0)

 

Ensimmäinen jakso tasaista vääntöä Kajaanin Liikuntapuistossa. Lievässä OPS:n hallinnassa mentiin ja pari hyvää paikkaa saatiin luotua, mutta tehot puuttuivat.

 

Toiselle jaksolle sitten Tarmo tuli rytinällä ja OPS oli vaikeuksissa, joista kuitenkin selvittiin, ja sittemmin peli tasaantui. Jakson loppupuolella Tarmo sai maalin tehtyä ja vielä kaunisteltua loppuminuuteilla ja niin pisteet jäivät Kainuuseen.

 

OPS:n peli oli 80% hyvää, mutta loput 20% olisi tarvittu terävämpään viimeistelyyn, maltillisempaan pallolliseen peliin ja tarkempaan puolustuspelaamiseen. Pol oli liekeissä, kun vielä saisi ajoissa pallon liikkelle. Koko puolustuslinja hoiti hommansa pääosin tyylikkäästi.

 

Maalit:

72. 1-0 Päästiin Tarmon kulman jälkeiseen vastahyökkäykseen, mutta pallo kuitenkin karkasi vastustajalle, joka pelasi nopeasti nousevan linjan taakse läpiajoon.

87. 2-0 Painostuksemme jälkeinen pitkä purku ja nopea kärki läpi.

 

 

8.6. Närpes Kraft - OPS 1-3 (0-2)

 

Ennakkoon voitettavissa oleva ottelu, ja voittohan siitä tuli, vaikka pelin taso ei kovin korkealle noussutkaan. Mosadalin tekari on suhteellisen pieni, joten tila ja aika olivat vähissä ja peli meni flipperipalloksi monessa tilanteessa.

 

Pelaajistosta nostetaan esiin laitapakki Timo, joka alun lepsuilun jälkeen terästäytyi ja kamppaili kovaa, mutta puhtaasti hanakoita hyökkääjiä vastaan. Myös toinen laitapakki Härski saa plussapisteitä johtajuudesta ja kommunikoinnista alakerrassa, jossa muuten on meillä selvästi parantamista. Lisäksi mainittakoon toppari Rikun nousut lainakengissään, aivan kuin Beckenbauer (kts. www.youtube.com/watch?v=TWJap_smAxY) olisi palannut.

 

Maalit:

11. 0-1 Polin nopea vapari tavoitti Niken, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja tietäähän sen miten siinä käy.

24. 0-2 Jonin tyylikäs vapari muurin ohi vasempaan yläkulmaan.

29. ERP. Matti poimi alanurkasta pilkun. Rankkari tuomittiin kun Kraft pääsi keskeltä melko helposti läpi ja Matin oli pakko kampata.

46. 1-2 Kulmapotkun jälkitilanteesta. Nämä pitäisi alakerran siivota.

73. 1-3 Mokke tuli kulmassa esiin ja yritti nyrkkeillä väljemmille vesille. Ei kuitenkaan mennyt tarpeeksi kauas vaan Tommi pukkasi takaisin luukulle, josta Vakke tökki sisään.

 

3.6. OPS-TP-47 3-1 (1-0)

 

Oli meiltä heikko peli Heinäpään helteessä, joten saadaan olla erittäin tyytyväisiä voittoon sähäkkää vastustajaa vastaan. Liekö sitten helle vaikuttavut, että osa oli pehmeä, osalla ei ajatus kulkenut ja osalla keitti nupissa. TP:llä oli paikkansa ratkaista, mutta kun eivät sitä tehneet, niin mepä sitten tehtiin. MV Matti hoiti tilanteet tyylikkäästi, Joni jakeli ja Osku prässäsi tarmokkaasti. Kortteja tuli taas ihan liikaa. Ollaanpas pojat kiltisti siellä kentällä!

 

Maalit:

8. 1-0 Joni pelasi Osen oikealta läpi, joka malttoi syöttää luukulle Oskulle, jolla oli helppo työ siirtää tyhjiin.

52. 1-1 Huonon pelin avaamisen jälkeen TP oikealta läpi, syöttö keskelle ja veto takanurkkaan.

64. ERP. Kalle otti 20 cm pitemmästä target-pelaajasta kunnon painiotteen ja heitti kanveesiin. Vahinko vain ettei oltu painimolskilla, joten pallo pilkulle. Matti kuitenkin torjui loistavasti ja tasoista jatkettiin.

68. 2-1 Rankkari sitten meille, kun mv kaatoi läpipäässeen Osen. Juse sijoitti.

82. 3-1 Heke nousi oikealta, syöttö Jonille joka, pompotteli moken kanssa pari kertaa ja suti sitten pallon pussiin.

 

26.5. OPS-VIFK 3-2 (1-1)

 

Paketti pysyi tällä kertaa hyvin kasassa, maltettiin pelata ja peli olikin pääosin OPS:n hallintaa, lopussa toki perinteiset paniikit johtoasemassa. Edellisistä peleistä paransivat laitureina pelanneet Ose ja Juse, jotka olivat totutun vaarallisia, mutta hoitivat myös tonttinsa puolustussuuntaan. Varoituksen mieheen ottivat Kalle, Nikke, Pol, Tommi ja Ville eli yhteensä aivan liikaa.

 

Maalit:

16. 0-1 VIFK keskeltä läpi ja veto takanurkkaan.

28. 1-1 Polin maukkaasta ristipallosta Juse läpi ja nosto moken yli.

72. 2-1 Juse rankkarista. Rankkari tuomittiin, kun Ose haastoi ja puolustus joutui rikkomaan.

75. 3-1 Joni läpi Kuden juonikkaasta yhden kosketuksen linjan puhkaisusta.

84. 3-2 Huono purku, VIFK kuittasi.

 

15.5. HauPa-OPS 0-5 (0-1)

 

Paikalliskamppailusta ei tullut klassikkoa Länsituulen tekarilla. Kotijoukkue antoi hallinnan suosiolla OPS:lle, joka saikin tehtyä selvät numerot taululle. Peliinsä tyytyväisiä voivat olla toppariksi tauon jälkeen palannut Tommi, keskikentällä pirteästi esiintynyt Joni ja vaihdosta kärkeen sopivaa aktiivisuutta tuonut Ali.

 

Maalit:

11. 0-1 Kaamea ruuhka Jusen antaman vaparikeskityksen jälkeen. Kalle hoiti irtopallon pussiin.

50. 0-2 Kulman jälkeinen ruuhka, jonka seassa Polin koipi heilahti maalin arvoisesti.

64. 0-3 Juse läpi oikealta Jonin vapauttavalla syötöllä. Etukulmasta matala sisään.

66. 0-4 Juse taas oikealta läpi. Kova keso maalille, josta pallo kimmahti Haupan pelaajasta maaliin.

89. 0-5 Karri siirsi maalin edestä lyhyen kulman jälkeisen matalan syötön reppuun. 

 

 

9.5. OPS - SiPS 1-2 (1-2)

 

Epävireistä pelaamista OPS:lta ja kun SiPS teki kaksi vaparimaalia, pisteet matkasivat Savon suuntaan. Monella pelin osa-alueella jäi parantamisen varaa: pelin avaaminen ja rakentaminen liian hätäistä ja yksipuolista, keskikentän kamppailuissa ei hermo pitänyt ja hyökkäyspäässäkin meni sormi suuhun. Oikeastaan vain peruspuolustuspelaamiseen voi olla tyytyväinen, vastustajalle ei yhtään pelitilannemaalia. Niinpä puhtaimmat paperit pelistä toppari Miikalle ja laitapakeille Härskille ja vaihdosta tulleelle Henkalle.

 

Maalit:

36. 0-1 Kova vapari 16 metristä ylänurkkaan. Matti oli mukana ja sai näppejä väliin, mutta ei riittävästi.

39. 0-2 Kierteinen vapari maalista katsoen oikealta takaylänurkkaan. Komea veto, pakko myöntää.

45. 1-2 Oikealta Ose Rounaja läpi ja oikeaoppisesti matala takaviistoon, josta Oskari Autti sijoitti etuyläkulmaan.

 

4.5. KuPS - OPS 3-0 (1-0)

 

Kauden avaus Savon Sanomat -areenalla Kuopiossa oli tapahtumiltaan vauhdikas hyvissä olosuhteissa. Kotijoukkue KuPS oli askeleen edellä OPS:ia fysiikassa, kemiassa ja pallollisessa pelaamisessa, mutta kyllä OPS:llakin paikkansa oli etenkin ensi jaksolla. Joukkueen yleisilme oli taisteleva, mutta se ei tällä kertaa riittänyt hyvää vastustajaa vastaan. Erityisonnistujia olivat kärjessä viilettänyt Oskari Autti, pakkina luutinut Henkka Heikkinen ja vaihdosta tullut Pol Deng, joka tapansa mukaisesti riisti ja raastoi.

 

Maalit:

11. 1-0 Komea vapari 18 metristä oikeaan ylänurkkaan. Vapariin johtaneessa tilanteessa tuomari näki rikkeen, vaikka vaihtopenkiltä se näytti lailliselta pallontavoittelulta.

64. 2-0 Ei saatu purettua palloa väljemmille vesille, vastustaja kiitti ja tarkka veto vasempaan nurkkaan.

85. 3-0 Kulma oikealta, pallo namipaikalle 5 m päähän takatolpasta ja pusku sisään.